Interpretacja nowych wymagań prawnych Unii Europejskiej dotyczących znakowania żywności

Przedsiębiorców z województwa zachodniopomorskiego zapraszamy na szkolenie poświęcone europejskim wymogom prawnym w zakresie znakowania żywności, które odbędzie się 28 marca br. w siedzibie RCIiTT.

Liczba miejsc
25
Data rozpoczęcia
28.03.2017 — 09:00
Termin przyjmowania zgłoszeń
24.03.2017 — 23:59
Rodzaj wydarzenia
Szkolenie
Opis wydarzenia

W trakcie szkolenia zaprezentowane zostaną informacje dotyczące m.in. Rozporządzenia WE 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz innych przepisów dotyczących znakowania, etykietowania niektórych substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, zasad umieszczania dodatków do żywności, aromatów i enzymów na etykietach. Szkolenie poprowadzi p. Zbigniew Czerwiński, doświadczony auditor Europejskiej Organizacji Jakości (EOQ).

Szkolenie realizowane jest w ramach projektu Enterprise Europe Network.

Wykładowca
Fałsz
Zbigniew
Czerwiński
Europejska Organizacja Jakości (EOQ)
Auditor jakości
Nie
Nie
Agenda
09:00-09:15
Powitanie
Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii oraz Enterprise Europe Network - wsparcie nauki i biznesu
Krystyna Flak, RCIiTT
not-promoted
09:15-10:45
Rozporządzenie WE 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oraz inne przepisy dotyczące znakowania
Etykietowanie niektórych substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zbigniew Czerwiński, Auditor Jakości Europejskiej Organizacji Jakości (EOQ)
not-promoted
11:00-13:00
Zasady znakowania żywności wartością spożywczą
Wymagania w zakresie stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności
Zbigniew Czerwiński, Auditor Jakości Europejskiej Organizacji Jakości (EOQ)
not-promoted
13:30-15:00
Zasady umieszczania dodatków do żywności, aromatów i enzymów na etykietach
Ćwiczenia praktyczne
Zbigniew Czerwiński, Auditor Jakości Europejskiej Organizacji Jakości (EOQ)
not-promoted
not-promoted
not-promoted
not-promoted
not-promoted
Lokalizacja
sala Szwalnia (115)

Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii
ul. Jagiellońska 20-21
70-363 Szczecin
Polska

Kryteria rekrutacji

W szkoleniu mogą wziąć udział następujące osoby:

  • pracownicy firm z województwa zachodniopomorskiego, które działają w jednej z następujących branż: rolnictwo i branża spożywcza, górnictwo, energia i gaz, produkcja i sprzedaż wyrobów tytoniowych, produkcja papieru i wyrobów papierowych, branża stalowa i metalowa, budownictwo, handel hurtowy i detaliczny, motoryzacja, gastronomia i hotelarstwo, transport i logistyka, nieruchomości, finanse, zdrowie, turystyka, przemysł chemiczny i tworzywa, ICT, elektronika i automatyka, tekstylia, szkło i ceramika, przemysł morski, drewno i meble, poligrafia i reklama, ochrona mienia, biotechnologia i nanotechnologia;
  • naukowcy i przedstawiciele instytucji samorządowych.

Obowiązuje limit max. 2 osób z jednej firmy (nie dotyczy naukowców).

Podczas rejestracji naukowcy wpisują NIP uczelni.

Do 21 marca br. pierwszeństwo przy naborze mają przedsiębiorcy.

Organizator wydarzenia
zdjęcie portretowe Krystyny Flak
Krystyna
Flak
Regionalne Centrum Innowacji i Transferu Technologii ZUT

CENTRUM TRANSFERU TECHNOLOGII

Szczegóły dojazdu
Zapytanie o szkolenie dedykowane

Szkolena dedykowane

Form
CAPTCHA obrazkowa
Wprowadź znaki widoczne na obrazku.

Inne wydarzenia